Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Existuje Světová klimatická deklarace, kterou do dnešního dne podepsalo přibližně 1600 světově uznávaných vědců z nichž někteří jsou laureáty Nobelovy ceny.

Stručně řečeno z deklarace vyplývá, že žádná klimatická hrozba neexistuje a že člověk nemá na vliv klimatu žádný podstatný vliv.

https://clintel.org/world-climate-declaration/

0 0
možnosti
JK

To je standardní postup: V 1. fázi říkáme, že se nic nestane. Ve 2. tvrdíme, že se něco stát může, ale nás se to netýká. Ve 3. připustíme, že něco by se s tím možná dělat mělo, ale my s tím nic nezmůžeme. A ve 4., že něco jsme s tím dělat *mohli*, ale teď už je pozdě.

0 0
možnosti
Foto

Tak podle řady vědců měla pomalu nastoupit nová doba ledová. Pokud se s tím lidstvu něco podařilo udělat, můžeme být rádi.

Chladné periody v historii znamenaly problémy s hladomory, mory a válkami. Mementem budiž například polovina 6. století n.l., kdy přišla perioda opravdu velkého ochlazení.

0 0
možnosti
JK

Zajímavé je, že ekonomika založená na fosilních palivech v množství, které vědecky ověřeným způsobem hluboce ničí celou planetu naráz, s destrukcí naopak spojována není. Takže vítejte ve světě racionálně uvažujících energeticko-průmyslových odborníků.

0 1
možnosti
Foto

Přechod od uhlíkových paliv k jaderným technologiím by byl logický. V posledních staletích se osvědčil postup ke kontrolovanému ovládnutí stále koncentrovanějším a efektivněji využívaných zdrojů energie, s nímž souviselo i bohatnutí celé společnosti.

Současné elity ale místo toho navrhují návrat zpět k plošně rozsáhlému sběru rozptýlených, nespolehlivých a špatně skladovatelných forem energie z přírody, které nejspíš bude znamenat i návrat k relativní chudobě.

0 0
možnosti
Foto

Lidem, kteří se angažují v těchto protestech na ochranu přírody, jde především o zničení kapitalismu, tedy řádu, který je založený na vlastnických právech. Jejich mluvčí jsou vysokoškolsky vzdělaní lidé, kteří podlehli kouzlu socialismu.

Je vypozorováno, že svobodná společnost v sobě chová síly své vlastní destrukce, že jakmile byla jednou svoboda získána, považuje se za zaručenou a přestává být oceňována, a že svobodný růst myšlenek, na kterých spočívá podstata svobodné společnosti, přivodí destrukci základů, na kterých stojí. To je vidět, že v zemích, jako jsou například Spojené státy, má dnes ideál svobody méně přitažlivosti pro mladé, než má v zemích, kde se naučili znát, co znamená její ztráta.

2 0
možnosti
Foto

Zaujal mne termín "zlepšování klimatické situace".

Celkem by mne zajímalo, co tím autor má konkrétně na mysli.

0 0
možnosti
Foto

Už sám pojem záchrana planety je velikášská a pyšná hloupost.

4 0
možnosti
JK

Dokument mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC) nazvaný Shrnutí pro tvůrce politik (SPM) byl vypracován vědci a odsouhlasen řádek po řádku 195 vládami světa[1]. A pak se přifaří Vlasák a řekne, že je to hloupost. Škoda, že takovíhle lidé nemohli být při stvoření světa, dopadlo by to mnohem lépe

[1] https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2018/03/ar5-wg2-spm-1.pdf

1 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1658x
Ve dne technologický štvanec se slabostí pro aplikace a internet, večer politický fanoušek s uměleckou duší.memy.cz. Sledovat mne můžete na:  Twitteru - X