Ezobysnysu se u nás daří

Dokumentární film „Jedno pole“ promítaný v kinech, nabízí vstřícný pohled na ezoteriku a alternativní medicínu.

V současné době probíhá v kinech ve vybraných městech promítání silně ezoterického dokumentárního filmu Jedno pole, při jehož příležitosti jsou zváni lidé kteří se ezoterikou živí, ale také osobnosti, které se vyjadřují ke všemu možnému, jako například Anna Hogenová, u které se trochu pozastavíme. Filozofka se mimo jiné “proslavila” přáním, aby se na Ukrajinu neposílaly zbraně. Filosof Vojtěch Kolman její působení ve veřejném prostoru nedávno podrobil sžíravé kritice; v článku Žena za pultem filosofie (Orientace Lidových novin ze 6. srpna 2022) psal, že její vystupování v médiích vrhá stín na celý obor, neboť filosofii příliš nerozumí, pomlouvá své kolegy-marxisty a deformujíc myšlenky velkých filosofů, vyvozuje z nich plytké závěry („relaxační filosofie“). Laskavý a lidský projev filosofky Kolman torpédoval paralelou “Anna Hogenová je laskavá v tom samém smyslu, v jakém je Miloš Zeman vtipný: totiž vždy na cizí účet.” K tomu mne napadá, že je udivující, že hlavní ezoterický proud se staví v konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou spíše na stranu útočníka, než oběti. Budeme k tomu zřejmě vytvořit samostatný podkast.

Vraťme se ale k Jednomu poli. Besed k filmu se účastní také MUDr. Vojáček, zastánce tak zvané Funkční medicíny. Jedná se o alternativní medicínu, která zahrnuje různé neověřené a vyvrácené léčebné postupy, ale zase ji neplatí pojišťovna, což je fér.

V programu akce je dále možné narazit na herečku Gabrielu Filippi, které se prý říká Jaroslav Dušek v sukních a v současné době ji živí převážně duchovno a ezoterika. Nechybí také Jan Rak, který je stejně jako MUDr. Vojáček držitelem bludného balvanu od klubu Sisifos, v jeho případě za přínos v oblastech kvantového egocentrismu, alternativní anatomie, alternativní genetiky a alternativní fyziky. Osobností z ezoterického vesmíru je prostě nepřeberně, tak jmenujme ještě alespoň Zdenu Pohlreichovou, která kromě satsangu s konmi nabízí na svých stránkách i léčbu Biorezonancí, což je podle odborníků pavědecký podvod.

Dá se tedy konstatovat, že okolo filmu se pohybují lidé, kteří se zajímají o alternativní pohledy na fungování lidské entity. Film samotný by pak měl přinést informace o tom, že se ubírají správným směrem. Dokument hovoří o různých energiích a společném vědomí, které někteří propagonisti také intenzivně vnímají. Setkáme se s rozličnými postavičkami, z nichž někteří mají 3D uši, nebo k nim promlouvá Kryon, kterého považují za jakousi vyšší inteligenci.

30.září 2015 se stovky lidí z celého světa vydaly na cestu napříč Izraelem. Více než 300 lidí z 35 zemí se vydalo na pouť Izraelem, aby svým společným vědomým přáním ukončilo násilí v této části kontinentu. Do našich kin však bohužel dokument přichází v čase, kdy v tomto regionu naopak násilí eskaluje.

Abychom porozuměli z jaké perspektivy film vychází, je třeba upozornit, že páteří dokumentu jsou informace které nám poskytuje channeling. Pokud jste se s tímto termínem ještě nesetkali, tak  channeling je termín používaný k popisu procesu, kdy jedinec, známý jako médium nebo channeler, tvrdí že je schopen komunikovat s duchovními bytostmi, jako jsou zemřelé duše, andělé, duchovní vůdci nebo dokonce mimozemské bytosti. Pokud věříte, že je něco takového možné, film je právě pro vás. Míchá různé polopravdy a pravdy do hutné polévky, kterou každá ezoterická duše zhltne na posezení.

Odkaz na podcast

Všichni jsme na tento svět přišli jako nepopsaný list a netušili jsme, která bije. Záleželo tedy na našem okolí, jestli jsme se stali lidmi plnými nenávisti ke svým bližním, nebo soucitnými bytostmi, nebo něco mezi tím. Vstupuje do toho také naše genetická výbava, kterou jsme obdrželi od našich předků. Snažíme se proto vytvořit funkční představu o tom, jak svět funguje a jaké misto v něm zaujímáme my. Důležité je, aby nám naše teorie dávala smysl a pomáhala nám přežít každodenní výzvy, kterých se nám dostává. Proto může být pro někoho dvě hodiny filmu být nepopsatelná nuda, nebo jej naopak může dojmout až k slzám. Nelze si asi vybrat, jak zapůsobí právě na vás. Nicméně to že je tento dokument od málo známé izraelské herečky Tsipi Raz promítán v rámci konferencí o duchovní problematice, je bezesporu vynikající nápad. Lístek na akci totiž u nás stojí mezi 700 až 900 korunami a o nedostatek zájmu si rozhodně stěžovat nemůže.

Pokud jsem vás trochu navnadil, ještě stále je možné si lístek v některém z míst kde bude film promítán koupit. Více o filmu najdete na stránce takjinak.cz.

Na konferenci si navíc můžete nechat změřit biopole GDV kamerou, prohlédnout si výstavu duchovních obrazů, nebo si dopřát vegetariánskou stravu. Ezoterismus se prostě v našem prostoru etabloval jako legitimní byznysová platforma.

Mezi velkými hráči v českém ezobyznysu má své čestné postavení Ctirad Hemelík. Ten již od roku 2004 pořádá na pražském výstavišti Festival Evolution, který si na nezájem rozhodně stěžovat nemůže. Jeho festival si za roky existence získal pevné postavení ve světě ezoteriky a navštíví jej každoročně desetitisíce zájemců. Hemelíkovi se také povedlo v roce 2018 dostat do Prahy ezoterickou hvězdu Deepaka Chopru, který rozhodně není z levného kraje, za své “vystoupení” totiž inkasuje zhruba 60 000 dolarů, což je více než milion a čtvrt korun za pětihodinové setkání. Ukazuje se tedy, že průmysl ezoteriky je živoucí byznysové odvětví, které může generovat slušný zisk.

 

Autor: Jiři Robinson Roup | pondělí 13.11.2023 12:06 | karma článku: 6,24 | přečteno: 193x
  • Další články autora

Jiři Robinson Roup

Nadějný bod zlomu v solární energetice

Rekordní účinnost a inovace v solárních technologiích, jako jsou perovskitové panely, transformují energetiku směrem k udržitelné budoucnosti

14.11.2023 v 16:12 | Karma: 9,35 | Přečteno: 506x | Diskuse| Věda

Jiři Robinson Roup

Novináři na straně teroristů?

Ve veřejném prostoru se objevily informace, že někteří novináři mohli být o teroristickém útoku na Izrael v předstihu informováni.

10.11.2023 v 10:24 | Karma: 8,56 | Přečteno: 297x | Diskuse| Politika

Jiři Robinson Roup

Převratné studie společnosti Neuralink na lidech: Nová naděje pro zdravotně postižené

Společnost Neuralink po souhlasu FDA hledá prvního člověka pro testování mozkového čipu. Cíl: obnovit autonomii postižených, hrát hry prostřednictvím myšlenek. Operace zahrnuje otevření lebky a zavedení implantátů.

9.11.2023 v 8:53 | Karma: 4,91 | Přečteno: 124x | Diskuse| Věda

Jiři Robinson Roup

O víkendu čeká TOP 09 sněm. Bude Válek místopředseda?

TOP 09 jde do Sněmu Pekarová: Adamová bez výzvy, Válek míří na místopředsedu. Napětí však vzrůstá kvůli potenciálním problémům ve vedení.

8.11.2023 v 20:43 | Karma: 6,94 | Přečteno: 259x | Diskuse

Jiři Robinson Roup

AI diskutuje o blízkovýchodním konfliktu

Diskuse AI postav Martina a Jany o válce mezi Izraelem a Hamásem. Osoby jsou vytvořené umělou inteligencí a jejich podoba se živoucími lidmi je pouze náhodná

8.11.2023 v 13:58 | Karma: 9,17 | Přečteno: 195x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

KOMENTÁŘ: Kam sahají Macronovy ambice? Chce udávat tón, ale naráží

29. dubna 2024

Premium V Evropské unii bez Britů a v éře po Angele Merkelové je jeho hlas slyšet stále silněji....

Ukrajinci zavraždění v bavorském nákupním centru byli vojáci na léčení

29. dubna 2024  11:33,  aktualizováno  14:59

Dva Ukrajinci, kteří zemřeli v sobotu po útoku nožem v nákupním centru v Bavorsku, byli členy...

Přijel německý prezident Steinmeier. Setkal se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  14:55

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  14:24

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1658x
Ve dne technologický štvanec se slabostí pro aplikace a internet, večer politický fanoušek s uměleckou duší.memy.cz. Sledovat mne můžete na:  Twitteru - X